tarihinde yayınlandı

Google yorumları nasıl silinir?

Google benim işletmem üzerinde kayıtlı bir işletmeye ait yorumlar yalnızca yorum yapan kullanıcı tarafından silinebilir. İşletme sahibi, işletme yöneticileri ve diğer kişiler ilgili yorumda herhangi bir değişiklik yapamazlar.

Google bu yöntemle adil, tartışmaya açık ve güvenilir yorumları ön plana almayı hedeflemektedir.

Google her yoruma izin veriyor mu?

Google politikaları kapsamında şiddet, baskı, tehdit, uyuşturucu madde ve toplumca zararlı birkaç kelime öbeği barındıran yorumlara izin vermemektedir. Şayet bu tarz yorumlar politikaya rağmen gözden kaçıp yayınlanırsa işletme sahibinin yorumlara itiraz etme hakkı bulunmaktadır.

Google yorum doğrulaması nedir?

Google politikaları dışında kalan tüm yorumlara eşit gözle bakmaktadır. Tüm kullanıcıların yorumlarına saygı duyduğu gibi olası itirazlar söz konusu olduğunda “Doğrulama” yapılmadığını ve itiraza açık olduğunu ifade etmektedir. Böylece Google tarafından tüm yorumların aynı zamanda potansiyel şüpheli yorum olarak görüldüğü anlaşılmaktadır.

Görselde Antalya Fizyoterapi adında bir işletmeye ait örnek Google Haritalar kısa yolu görülmektedir. Google yorumlar kısmında bu uyarıyı sürekli vermektedir. Amacı kullanıcı yorumlarına doğrudan etki etmediğini kanıtlama isteğidir.


İşletme sahibi hangi yorumlara itiraz edebilir?

Google politikalarını ihlal ettiği halde sistemin gözünden kaçan tüm baskı, şiddet, tehdit vb. içeren yorumlara itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Bunun dışında işletmenizin bağımsızlığına, şahsınıza karşı tehdit içeren ve asılsız olduğunu düşündüğünüz tüm yorumlara itiraz edebilirsiniz. İtirazlarınız genellikle 12-48 saat içerisinde Google tarafından cevaplanmaktadır. Geri dönüş mail aracılığıyla yapılmaktadır.

İtiraz edilen yorum hemen kalkar mı?

Google ettiğiniz itirazı kabul ettiği takdirde şüpheli görünen yorum/yorumlar hemen kaldırılır. Yorumu yazan kullanıcıya mail yoluyla durum bildirilir. Yorumcunun da tıpkı işletme sahibi gibi duruma itiraz etme hakkı bulunmaktadır.