tarihinde yayınlandı

Instagram iki faktörülü kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama nedir?

Instagram, Facebook ve Google gibi büyük firmaların uygulamalarında sıkça karşılaştığımız kimlik doğrulama, sizin gerçek kişi olduğunuzu kanıtlamanızı sağlayan bazı yöntemler içeren doğrulama şeklidir.

Kimlik doğrulama yöntemine göre farklılıklar gösterebilir. Birçok uygulama kimlik doğrulama işlemini telefonunuza gelen koda göre gerçekleştirmektedir. Bazı uygulama yüzünüzün açık şekilde görüldüğü fotoğrafınızı kullanırken bazı uygulamalar yalnızca e-mail doğrulama yöntemiyle çalışır.

Instagram kimlik doğrulama nasıl yapılır?

Instagram’da işletme hesabınızdan reklam vermek için mutlaka kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bunun için yapılacak adımlar oldukça basit. Profilinize girdikten sonra ‘Ayarlar’ kısmından aşağıdaki görsellerde yer alan kısımları takip etmeniz yeterli.

İpucu: Ben sms yöntemiyle doğrulamayı daha uygun buluyorum. Yalnızca program aracılığıyla doğrulama yöntemine göre 2 kat daha güvenli bu yöntem sayesinde olası cihaz çalınmalarına karşı SIM iptalini kullanarak ekstra güvenlik önlemi sağlayabilirsiniz.

Telefonunuza gelen kodu ekrana girdikten sonra karşınıza çıkan ‘Kod serilerinin’ ekran görüntüsü almanızı tavsiye ederim. Olası bir parola ve SIM kitlenmesine karşı o ‘Kod serisini’ kullanacaksınız.

Kimlik doğrulama neden önemli?

Instagram üzerinden reklam yapabilmek için doğrulama yapmanız mutlaka gerekmektedir. Genel anlamda kimlik doğrulama güvenliğinizi arttıracaktır. Özellikle profil bilgilerinizin çalışmasını engelleyecek, size özel bilgilerin başkaları tarafından erişilmesini zorlaştıracaktır.

Mutlaka her işleminiz için yedek almayı ve bu yedeğin de bir yedeğini bulundurmayı unutmayın.